2014. szeptember 11., csütörtök

GASZTRO: Ananászos sült csirkemell


Ha valamiben szeretek kísérletezni na akkor az a főzés. Mikor anyukám beállított egy új szakácskönyvvel, nem is volt kérdés hogy másnap bizony abból fogok valamit készíteni és a választásom erre az ételre esett. Egyszerű, gyors és különleges. Kell ennél több? Nos, akkor lássuk a receptet, hogy te is bármikor elkészíthesd!

Hozzávalók:
1 db ananász
1 kg csirkemell
só, bors, korianderzöld
olaj
3 evőkanál. cukor

Elkészítés:
1. A csirkemellet szép vékony szeletekre vágjuk majd sóval, borssal fűszerezzük és megszórjuk a korianderzölddel.
2. Míg a húst hagyjuk a fűszerekkel addig az ananászt meghámozzuk és szép szeleteket vágunk belőle. Majd egy serpenyőbe beletesszük a cukrot és mikor az megolvadt, belehelyezzük az ananászdarabokat és megforgatjuk a karamellába.
3. Végül a húst is megsütjük olajon
4. A tálalás a képen látható módon: egy csirkemell, egy ananász....
5. Én köretnek a rizst választottam, de ha mást szeretnél az se baj mert szerintem máshoz is illik.

Jó főzést!

Dorottya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése